top of page

Vakantieverstek: Heb jij last van het uitblijven van 'het vakantiegevoel'?


De out of offices zijn ingesteld.

De laatste week voor de vakantie heb je voor twee gewerkt.

En laat nu dat net de week zijn dat je brein zoiets heeft: 'Ik ben dan al weg he!' 😁


En dan is ie daar...de eerste verlofdag!

Je hebt er zolang naar gehunkerd.

Maar als je eerlijk bent...je voelt je niet meteen ontspannen...en er bekruipt je iets onbestemds...'Ik voel het niet'


Geef het even...


Geef jezelf even de tijd om te landen, te bekomen. Dat gaat echt niet in een vingerknip, maak je dus geen zorgen.


Vergeet niet dat je voor langere tijd in een 'vastige' structuur hebt gezeten die ineens wegvalt. Dat is wel even wennen voor ons systeem.


Dus enkele heel concrete en belangrijke tips:


  • Stel je out of office iets vroeger dan de effectieve start van je vakantie. Zo kan je de laatste dagen puur afwerken en afronden i.p.v. nog hopen mails te beantwoorden en 'aan' te staan tot het allerlaatste moment.


  • Gooi de eerste dagen van de vakantie niet vol met afspraken. Probeer niet in FOMO - modus te gaan.


  • Probeer een beetje basisstructuur te behouden. Luister daarin goed naar je energieniveau en maak het jezelf niet moeilijk. Je hoeft niet meteen alles 'in te vullen.' Hou het simpel.


  • Schilder gerust die muur of organiseer je kleerkast...maar ga ook niet je hele vakantie onafgewerkte klussen aanpakken. Zo blijf je 'aan het werk' en blijft 'moeten' enorm aan zet.


  • Als je op vakantie vertrekt, neem,als je kan, enkele dagen vrij voor je vertrekt en ook als terugkomt. Dit zorgt ervoor dat je rustig in vakantiestemming kan geraken en geef je de ruimte om al die ervaringen even te verwerken, te plaatsen...kortom thuis te komen.


  • Twee à drie weken geven je echt even de ruimte om los te komen.


Nog een belangrijke tip...omdat we overspoeld worden door allemaal leuke plekken en zoveel niet - ontdekte 'must do's en go's' ..ga eens na wat jij zo leuk vond aan de zomervakantie als kind.


Voor mij betekende dat fietsen, ijsjes eten, zandkastelen bouwen, kampen bouwen, 'waterratten' tot ik een rimpelvel had en pas naar huis als de zon begon te zakken. Op één of andere manier wist je altijd wanneer het etenstijd was. Kendet nog? 😄


Wat ik dus eigenlijk echt wil zeggen, laat je niet gek maken. Vergeet niet te spelen, te lummelen, te dromen...😉


Het is echt even het moment om voorop te stellen wat je belangrijk vindt. En waar je nu écht blij van wordt. Maar écht e 🤗


Liefs en zonnige groetjes! ☀️


Ellen
Gerelateerde posts

Alles weergeven

Wat is overprikkeling en welke tips en tricks kan ik toepassen?

De kern van HSP is de diepgaande verwerking van prikkels. Alleen...het gaat om álle prikkels, dus het gaat dubbel op. Én hoeveelheid én intensiteit...dat zorgt weleens voor vuurwerk in onze hoogsensit

Comments


bottom of page