top of page

HSP: Het is niet wat het is, 't is wat je ermee doet.

Misschien klinkt dit zinnetje je wel bekend in de oren. Het is er eentje uit een fantastisch nummer van Bart Peeters, dat mooi weergeeft hoe ik naar HSP kijk.


'DE' HSP bestaat niet. Daar zijn ook heel wat misvattingen over. De term 'gevoelig' ligt ook heel gevoelig en dat zorgt ervoor dat de dooddoeners en vooroordelen heel snel gevormd en uitgesproken worden.


Dit kwetst enorm natuurlijk, want het kan ervoor zorgen dat je als HSP gaat conformeren, je oneindig aanpassen om toch maar te 'voldoen'.


Een 'verdoken HSP' of een HSP in overlevingsmodus, is dan dikwijls het gevolg.

Dat kan en mag absoluut niet de bedoeling zijn.


Als mens willen we heel graag deel uitmaken van een groep, dat zit evolutionair ingebakken...alleen niet ten koste van jezelf natuurlijk.


Jezelf kunnen zijn, authentiek zijn in verbinding met de omgeving is een van de belangrijkste waarden die in mijn praktijk worden uitgesproken.


Geen authenticiteit zonder verbinding.


Hoe zit dat bij jou?


Praat, deel, zoek hulp als je vast komt te zitten.


Bij ons ben je welkom, gij schoon mens.


Kind, jongere, jongvolwassene en volwassene...voor jullie is hier allemaal een plek.


In onze welzijnspraktijk kan je snel terecht...we hebben de wachtlijst weggewerkt door onze nieuwe fantastische collega, Willem, te verwelkomen.


Maak je afspraak via


Benieuwd wat we nog allemaal aanbieden?Heb je nog vragen?Welkom in Hamme!


Liefs,

Ellen

 Gerelateerde posts

Alles weergeven

Wat is overprikkeling en welke tips en tricks kan ik toepassen?

De kern van HSP is de diepgaande verwerking van prikkels. Alleen...het gaat om álle prikkels, dus het gaat dubbel op. Én hoeveelheid én intensiteit...dat zorgt weleens voor vuurwerk in onze hoogsensit

Comentários


bottom of page