top of page

Stress en Burnout

begeleiding

€ 60

1 uur

Ons aanbod

Wat kan je verwachten?

Stress? Daar heb ik geen tijd voor.’ Deze contradictorische uitspraak hoor je wel eens. Dit wordt ook meestal gezegd in gejaagdheid, in drukke en meestal stressvolle periodes. Net dan is het enorm belangrijk om er wel even bij stil te staan. We hebben stress nodig. Dat klinkt misschien tegenstrijdig, aangezien we een negatieve connotatie geven aan het concept stress. We willen stress uit ons leven bannen, maar dat is niet realistisch. Zonder stress zouden we niet vooruit komen. We zouden geen zelfinzicht hebben of er zou geen plaats zijn voor zelfontwikkeling. Stel je voor? ​


Een stressrespons is acuut, kort en gaat daarna terug in rust, zo kunnen we herstellen en blijft ons energieniveau op peil. Soms volgen de stressmomenten zich te snel op of zit je in een periode waarin je langdurig en veel stress ervaart. Dan wordt het stilaan ongezond, al hebben we dit niet altijd in de gaten en ‘doen we gewoon verder’. We negeren de signalen die ons lichaam en onze omgeving ons geven. Op een bepaald moment kunnen we de signalen niet meer gewoon naast ons neerleggen, ze hebben een te grote impact en zijn te aanwezig, net als alarmbellen die afgaan.


We vergeten weleens op te laden, maar evengoed in ‘spaarstand’ te gaan, even onze batterij wat nauwlettender in de gaten te houden en bewust stil te staan bij hoe we bezig zijn. Zonder die ‘spaarstand’ loopt onze batterij stilaan verder leeg, onze reserves raken op. Daarom is het zo belangrijk dat we genoeg hersteltijd en rust inlassen. Het kan anders, maar dan wel enkel als je ermee aan de slag gaat. En daar wil ik je graag bij helpen. ​


Enkele belangrijke vragen:


Wat is stress voor jou?

Wat doet het met je?

Wat heeft ervoor gezorgd dat je op zoek gaat naar info over stress?

Merk je terugkerende patronen van ‘coping’, die misschien op langere termijn een averechts effect hebben?

Welke signalen geeft je lichaam als je ‘in overdrive’ gaat?

Luister je daar dan naar?

Kan je nee zeggen als je voelt dat het teveel wordt?

Pieker je veel?

Heeft dit effect op je nachtrust?

Wil je alles perfect doen?

Verwacht je veel van jezelf?

Kan je je nog ontspannen of is het eerder recupereren?

Is je batterij bijna leeg of leeg?


Het is niet altijd even fijn om jezelf onder de loep te nemen, het geeft weerstand. Dat mag er ook zijn, maar het feit dat je op zoek gaat naar informatie en begeleiding, wil zeggen dat je het ook graag anders wil, dat je er last van hebt en dat het een impact heeft. Je bent dan ook meer dan welkom.

Annulatievoorwaarden?

Als je door ziekte of onvoorziene omstandigheden onze afspraak moet annuleren, graag 24 uur op voorhand verwittigen. Bij laattijdige annulatie zijn we genoodzaakt om de sessie (55 euro) aan te rekenen.

bottom of page